Find Arrangementer
Find flere oplevelser

Danmarks Golfmuseum

Museet fortæller golfsportens historie nationalt og internationalt.

  •  

Danmarks Golfmuseum er det eneste af sin art i Danmark og blot et af to i Europa. Besøg Danmarks Golf Museum på Munkebjerg Hotel nær Vejle Fjord.

Danmarks Golfmuseum          
Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle

Åbent alle dage fra kl. 9-19

Danmarks Golfmuseum er en selvejende institution, der er stiftet i 1987 af læge Erik Halling. Museet er officielt åbnet i maj 1992. I april 1996 flyttede Danmarks Golfmuseum til Munkebjerg Hotel. Danmarks Golfmuseum er det eneste i verden, som ligger på et hotel.

Perlen i golfmuseets samling er et hollandsk golfhoved fra slutningen af 1500-tallet eller begyndelsen af 1600-tallet. Golfhovedet, der blev erhvervet på auktion hos Sotheby's bærer stadig en rest af det originale træskaft. Af andre internationale klenodier kan nævnes en Ryder Cup læderbag fra 1963, signeret af såvel de europæiske som de amerikanske deltagere. Desuden køller og andre effekter fra boet efter den legendariske Laurie Auchterlonie, mangeårig professionel i Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews.

Kongelig deltagelse

Den golfspillende del af den danske kongelige familie er repræsenteret af dronning Alexandrine og dronning Ingrids golfudstyr samt gamle golfkøller fra Amalienborg Slot.

Golfboldens historie illustreres ved udviklingen fra den såkaldte featheryball, fremstillet af kogte og hårdt sammenpressede fjer indsyet i læder, til de moderne, højteknologiske golfbolde af syntetiske materialer.