Find Arrangementer
Find flere oplevelser

Cykelruter, cykelklubber og cykelløb

Er du til motionscykling?

 •  
 •  
 •  
 •  

Så er der flere klubber/foreninger, hvor du kan finde andre ligesindede at cykle sammen med. Du kan også deltage i et af de større cykelløb i Vejle. Som et af de få steder i Danmark finder du flere steder i Vejle alpine stigningsprocenter og du kan downloade 16 superruter til din cykelcomputer. Vi har også flere mountainbikeruter.

 

Større cykelløb

Cykelklubber:

 

16 superruter - både for racer- og motionscyklister

Du kan downloade 16 superruter til din cykelcomputer og prøve kræfter med bl.a. Danmarks ubestridte hårdeste cykelrute på 230 km og 3000 højdemeter i Vejle-områdets unikke cykelterræn.

Du kan downloade:

 • Superruter for racer- og motionscyklisten
 • Lokale superruter i Børkop, Give, Egtved og Jelling
 • Post Danmark Rundt Kongeetape 2015 - Danmarks hårdeste professionelle kongeetape og Grejsdalsløbets ruter

Ruterne er placeret i hele Vejle Kommune. Ud over en VisitVejle superrute på 35 km i og omkring Vejle, har Jelling, Børkop, Give og Egtved fået sin egen superrute. Med ruternes meget forskellige sværhedsgrader er der noget for alle, og samtidig giver det mulighed for at variere din træning og teste formen. 

Læs mere om ruterne her https://www.visitvejle.dk/danmarks-haardeste-cykelbakker

 

Cykelkort for Vejle og omegn

På Visitvejle.dk kan du få et kort med 893 km cykelveje. Kortet kan købes for 40 kr., men kan også downloades som pdf-fil. Her er indtegnede cykelruter (3 nationale og 11 regionale samt 9 lokale cykelrundture), seværdigheder, overnatning m.v. Desuden en beskrivelse af cykelruterne.   www.visitvejle.dk/vejle/cykelboeger-og-kort

 

Cykelbakker
Vi har opsat skilte ved 25 cykelbakker. Skiltene viser længde, højde og stigningsprocenter. Læs mere om cykelbakkerne på visitvejle.dk   

 

Mountainbikeruter

Du har mulighed for at køre mountainbike i Nørreskoven og i Sønderskoven i Vejle og der er også et spor på Himmelpind.

 

Mountainbikespor i Nørreskoven i Vejle
For de øvede er der stejle stigninger og skarpe serpentinersving, mens andre dele af det fem kilometer lange spor er for motionister uden den store erfaring. Der er adgang til Skovbanen fra Nørremarksvej via Ørnebjergvej øst om Idrætshøjskolen i Vejle.

 

Mountainbikespor i Sønderskoven i Vejle

Sporet i Sønderskoven er omkring 8 kilometer langt, og undervejs når du at forcere cirka 200 højdemeter. Hvis du er rigtig hurtig på cyklen, tager hele sporet ca. 32 minutter at tilbagelægge.

Sporet har en blå graduering, hvilket vil sige, at det kan køres af alle med grundlæggende færdigheder på cyklen, men det har også enkelte røde forhindringer, som du kan vælge til eller fra.

 • Det nye mountainbikespor i Sønderskoven er 8 kilometer langt.
 • Sporet er med blå graduering, hvilket vil sige, at det henvender sig til alle med grundlæggende færdigheder på cyklen. Der er dog enkelte røde forhindringer undervejs, som du kan vælge til eller fra.
 • Undervejs på sporet er der opsat cirka 130 markeringspæle, der viser ruteforløbet, vejkryds og opmærksomhedspunkter.
 • Sporet begynder ved Granhytten ved Søndermarkskolen, men du kan koble dig på flere steder undervejs.
 • Mountainbikesporet i Sønderskoven er bevidst adskilt fra gangstierne for at forebygge konflikter mellem mountainbikers og øvrige brugere af naturen.

 

Himmelpind Bike Park
Himmelpind Bike Park er en teknisk mountainbikebane med forskellige forhindringer/features, der kan udfordre selv de bedste. Bikeparken er ca. 400 meter lang og indeholder alt fra rockgarden, drops, tekniske sving og berms.

Adressen er: Vardevej 200, 7100 Vejle

 

Mountainbike teknikbane ved Brandbjerg

Her er der mulighed for at træne dine færdigheder på jernhesten og samtidig få en hyggelig dag med familien i den tilhørende bålhytte. 

Teknikbanen er 1200 m, og hedder ’Dragehalen’ på grund af sine snoede pumptracks, som giver mulighed for høj fart. Du kan ud over skarpe sving og hældninger også køre på ujævne sten og op og ned ad ramper. Flere af udfordringerne findes i flere udgaver, og sværhedsgraden af udfordringerne er afmærket med farverne sort, rød og blå – ligesom i skiverdenen.

– Der er både udfordringer til nybegynderen og den øvede.

Der er også mulighed for at varme dig i en bålhytte, som er bygget til at lave mad over åben ild. Her er der også en grejbank, som du kan benytte til at udforske skov og vandløb og til at lave mad over bål.

Du skal blot booke udstyret via www.udeliv.vejle.dk

 

Mountainbikeruter i Trekantområdet

I hele Trekantområdet finder du inden for en radius af ca. 70 km fra Vejle centrum 12 skiltede mountainbikespor, der bestemt er værd at køre efter. I alt er der over 58 km skiltede mountainbikespor og op til 190 højdemeter du kan udfolde dig på i Trekantområdet.

Se mere på VisitVejle.dk