Find Arrangementer
Find flere oplevelser

Cykelruter, cykelklubber og cykelløb

Er du til motionscykling?

  •  
  •  
  •  
  •  

Så er der flere klubber/foreninger, hvor du kan finde andre ligesindede at cykle sammen med. Du kan også deltage i et af de større cykelløb i Vejle. Som et af de få steder i Danmark finder du flere steder i Vejle alpine stigningsprocenter og du kan downloade 16 superruter til din cykelcomputer. Vi har også flere mountainbikeruter.

 

Større cykelløb

Cykelklubber:

 

16 superruter - både for racer- og motionscyklister

Du kan downloade 16 superruter til din cykelcomputer og prøve kræfter med bl.a. Danmarks ubestridte hårdeste cykelrute på 230 km og 3000 højdemeter i Vejle-områdets unikke cykelterræn.

Du kan downloade:

  • Superruter for racer- og motionscyklisten
  • Lokale superruter i Børkop, Give, Egtved og Jelling
  • Post Danmark Rundt Kongeetape 2015 - Danmarks hårdeste professionelle kongeetape og Grejsdalsløbets ruter

Ruterne er placeret i hele Vejle Kommune. Ud over en VisitVejle superrute på 35 km i og omkring Vejle, har Jelling, Børkop, Give og Egtved fået sin egen superrute. Med ruternes meget forskellige sværhedsgrader er der noget for alle, og samtidig giver det mulighed for at variere din træning og teste formen. 

Læs mere om ruterne her https://www.visitvejle.dk/danmarks-haardeste-cykelbakker

 

Cykelkort for Vejle og omegn

På Visitvejle.dk kan du få et kort med 893 km cykelveje. Kortet kan købes for 40 kr., men kan også downloades som pdf-fil. Her er indtegnede cykelruter (3 nationale og 11 regionale samt 9 lokale cykelrundture), seværdigheder, overnatning m.v. Desuden en beskrivelse af cykelruterne.   www.visitvejle.dk/vejle/cykelboeger-og-kort

 

Cykelbakker
Vi har opsat skilte ved 25 cykelbakker. Skiltene viser længde, højde og stigningsprocenter. Læs mere om cykelbakkerne på visitvejle.dk   

 

Mountainbikeruter

Du har mulighed for at køre mountainbike i Nørreskoven og i Sønderskoven i Vejle og der er også et spor på Himmelpind.

 

Mountainbikespor i Nørreskoven i Vejle
For de øvede er der stejle stigninger og skarpe serpentinersving, mens andre dele af det fem kilometer lange spor er for motionister uden den store erfaring. Der er adgang til Skovbanen fra Nørremarksvej via Ørnebjergvej øst om Idrætshøjskolen i Vejle.

 

Vi er i gang med at anlægge et nyt mountainbikespor i Sønderskoven i Vejle

Sporet er planlagt at komme rundt i hele Sønderskoven – på begge sider af Mølholmdalen. Sporet forventes at blive omkring 8 km langt.

Sporet vil være for alle mountainbikere, uanset niveau, men der vil være udfordringer for både begynderen og den øvede rytter.

Der planlægges også etablering af et teknikområde, som frivillige sporbyggere vil stå for etableringen af.

Sporet vil løbe tæt forbi en række af de eksisterende indgangsveje til skoven, så man kan hoppe på ruten flere steder.

Sporet vil fortrinsvis blive etableret langs eksisterende stier i skoven – dette både for at adskille de forskellige brugere af skoven, samt fortsat at holde dele af skoven fri for færdsel.

Første etape af sporet forventes at stå færdig efter sommerferien, hvorefter arbejdet med næste etape af sporet skal planlægges. 

 

Himmelpind Bike Park
Himmelpind Bike Park er en teknisk mountainbikebane med forskellige forhindringer/features, der kan udfordre selv de bedste. Bikeparken er ca. 400 meter lang og indeholder alt fra rockgarden, drops, tekniske sving og berms.

Adressen er: Vardevej 200, 7100 Vejle