Find Arrangementer
Find flere oplevelser

Munkebjerg skov

Munkebjerg Skov ligger på de stejle skrænter på sydsiden af Vejle Fjord.

  •  

Skoven er utrolig varieret, og der er en fantastisk udsigt ud over Vejle Fjord. Vejle Kommune ejer skoven omkring Munkebjerg Hotel og derudover en del større og mindre skovparceller ind mod Vejle by.

Vandre- og cykleruter i skoven.      

Du har mulighed for at gå forskellige ture i Munkebjerg Skoven. De fleste ture går op og ned ad bakkerne. De stejle skrænter får de fleste cyklister til at vælge en anden vej. Mountainbikere benytter af og til stierne til at træne på. 

  Bøgeblade Nyudsprungne 04,03                             

Bøgen  

Munkebjerg Skov er kendt som den skov i Danmark, hvor bøgen springer først ud. Det er ikke kun det sted, hvor det første bøgeblad springer ud, men hele skoven står lysegrøn tidligere her end noget andet sted.

                                            
Munkebjerg Trappen 2,01,04                        
                          

Munkebjergtrappen  

Hvis du ikke vil gå en tur ad de snoede skovveje, kan du gå op ad Munkebjergtrappen. Den første trappe blev anlagt i 1885 og bestod af 218 trin. I 1933 anlagde man en rulletrappe til ”bjerget”. Den rullende trappe eksisterede frem til 1964. Siden blev den trappe opført, som i dag eksisterer.

              
                        
                        
                          

Munkebjerg Hotel  

For toppen af Munkebjergtrappen ligger Munkebjerg Hotel. Gennem tiden har hotellet tiltrukket flere berømte billedkunstnere. De boede på hotellet og fik inspiration til deres billeder i de fantastiske omgivelser. Af kendte navne kan nævnes Godfred Christensen, I U Bredsdorf, A O Hermansen, Chr. Blache, samt den lokale Hans Agersnap. En del af deres billeder hænger stadig på hotellet.

                        
                        
                          

Golfbane  

Vejle Golfklubs baner ligger inde i skoven. Banerne danner kunstige, grønne lysninger, der slanger sig i landskabet. Golfbanerne er har måske den flotteste beliggende i hele landet.

          
 
                        
                        
                          

Taks  

I Munkebjerg Skov findes en ganske særlig plante kaldet taks. Taks minder om et lille nåletræ. Man mener, at Munkebjerg Skov er det sidste oprindelige voksested for taks. Alle andre steder er taks udryddet. I 1933 blev taksen i Munkebjerg Skov fredet.

   
                        
 
 
Hasselmus  

I Munkebjerg Skov findes den lille hasselmus. Hasselmusen er faktisk slet ikke en mus. Den er en syvsover. Syvsovere æder sig tykke og fede i løbet af efteråret. I oktober går de i hi, og de vågner først op til april.

Troldestenen i Munkebjerg
Har du set troldens håndaftryk?