Find Arrangementer
Find flere oplevelser

Strande

Besøg nogle af de flotte strande vi har i Vejle Kommune

  •  

Du roligt hoppe i vandet og bade ved mange af strandene i kommunen. Vi har i år fået det Blå Flag ved Tirsbæk Strand, Fladstranden/Høll, Hvidbjerg/Store Klit og ved Mørkholt strand. Ved Albuen og ved Ibæk kan du også bade, men strandene har ikke fået det Blå Flag i år.

Toiletter

På eller i nærheden af alle de blå flag strande i kommunen er der toiletbygninger. Toiletterne er åbne fra påske til midt i september. På Tirsbæk strand er der dog åbnet hele året rundt i tidsrummet 06.00-22.00.

Kiosker

På Albuen, Tirsbæk og Ibæk strand er der kiosker, hvor du kan købe kolde drikke, is og mad.

Se åbningstider for kioskerne her: www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/aktiv-i-naturen/strand-og-fjord/

 

Albuen                 
Albuen – Vejles bynære badestrand – med et hav af muligheder fra dejlig badestrand til fitness i det fri. Læs mere om Albuen

Albuen a

 

Tirsbæk Strand          

En stor børnevenlig strand, med masser af sand og masser af muligheder.

På Tirsbæk strand kan også opleves et forholdsvis nyt spændende stenrev.

Læs mere om Tirsbæk Strand

Tirsbæk Strand 1

 

Ibæk Strand          
En lille strand, ideel til at nyde en god bog eller udsigten over Vejle Fjord.

Læs mere om Ibæk Strand

 

Kiosk Ibæk 4

 

Fladstrand         
Fremragende børnestrand i Børkop, næsten helt nede mod Rands Fjord. Fladstranden, der også kaldes Høll Strand, ligger ved Børnenes vel, på Folmersvej i Børkop.

Stranden har en ret bred, stenfri og indbydende strandbred, der danner kommunens afgrænsningen mod syd til den lille havn ved Rands Fjords udløb. I 2008 blev handicapadgangen til stranden og vandet forbedret for dem, der holder på handicap-parkeringspladsen ved Børnenes Vel.

 

Hvidbjerg Fladstrand

 

Hvidbjerg Strand  - Store klit     

Hvidbjerg Strand, eller "Store Klit" er den mest spektakulære strand i Vejle, med en fantastisk udsigt over fjorden.  Her finder du stranden: Hvidbjergvej

Navnet Store klit leder tankerne mod Vesterhavets klitter, og når man først har været ved Hvidbjerg strand, forstår man hvorfor.
For foden af klitten satte Vejle Kommune en badebro op i 2008, og samme år blev de offentlige toiletfaciliteter ved Hvidbjerg Klit og Mørkholt Strand udskiftet. Den børnevenlige badestrand, den gode vandkvalitet og den smukke natur, gør at Hvidbjerg strand er velbesøgt i sommersæsonen.

 Klitten

 

Mørkholt Strand       

Mørkholt strand ligger ved Mørkholt camping, lige op til det fredede område Vognkær Enge.

I 2008 blev de offentlige toiletfaciliteter ved Mørkholt Strand udskiftet. Den børnevenlige badestrand, den gode vandkvalitet og den smukke natur, gør at Mørkholt Strand er velbesøgt i sommersæsonen.

Mørkholt strand ligger i det fredede område Vognkær enge. Området blev i 1970 fredet for at sikre, at arealerne blev bevaret som ubebyggede arealer, samt at sikre offentlighedens bade- og opholdsret.

Mørkholdt Strand 2

 

Brejning Lystbådehavn    
Brejning Strand, 7080 Børkop
Brejning Lystbådehavn har sin helt specielle plads beliggende ved den smukke fjord nedenfor Kellers institutioner. Den nye marina danner ramme om et livligt miljø omkring havnen med restaurant, boliger og erhverv. I 2009 blev det offentlige område syd for havnen anlagt med bålplads, naturlegeplads og bord-bænke-sæt. Området har ikke pt de bedste badefaciliteter, men det planlægges udbedret med anlæggelse af ny sandstrand.

 Brejning Lystbådehavn                 

 

Holtser Hage    

Kør gennem Brejning ad Vandværksvej og Sellerup Strandvej mod Holtser Hage. Parker på P-pladsen ved vandet. Det fredede naturområde strækker sig ud i Vejle fjord og giver et flot udsigt til begge sider over hele fjorden. I Sellerup skov oven over Holtser Hage findes et opholdsareal med storslået udsigt. Holtser Hage er et langt rev, der går et stykke ud i fjorden og består af grus- og muslingebanker, hvor man med forsigtighed kan vade langt ud, hvis man finder den rette vej over bankerne. Den bedste sandstrand er på vestsiden af tangen.

Holtser Hage 

 

Du kan finde mere information om strandene på www.udeliv.vejle.dk

 

Stenrev Tirsbæk Strand
Snorkelrev for alle dykke-interesserede